27 juni 2011

De 'intellektuellas' båtresa


Ni som varit med förr känner till att jag brukar uppsöka nordliga breddgrader när syrenernas tid börjar närma sej.
Så även i år även om deras tunga doft redan tunnats ut och blomställningarnas fräschör allvarligt kunde ifrågasättas när jag väl anlände.

Åter i Landet så rör sej mycket kring vad som kommer att tilldraga sej på böljan den blå inom en snar framtid.
Folk som lider av (berömmer sej av) en brinnande israelfobi förbereder som bäst en ny medelhavstur.
De tänker segla till Gaza.

Man ska akta sej generellt för att underskatta folks intelligens men i det här fallet tycker jag det är fritt fram.
Om jag tänker besöka en vän så tar jag mej inte in via skorstenen eller en lucka i taket utan jag går fram till entrédörren, ringer på dörrklockan och blir i bästa fall insläppt.
De som vill bli insläppta i Gaza undviker nogsamt entrédörren och satsar hela sin prestige på att göra sin ankomst så spektakulär som möjligt.

Dessutom finns det i dagsläget minst två vidöppna entrédörrar in till Gaza.
Gillar man inte den ena så finns det alltid ytterligare en man bekvämt kan slinka in genom.
Inte så - för då blir det ju inga fetstilsrubriker.

Man säger att man seglar för att förse gazaborna med grejer och för att visa solidaritet men redan här inställer sej rader av frågor.
Vill man bara leverera grejer i humanitetens namn så finns det redan upptrampade stigar för detta.
Israelerna begagnar sej av dessa stigar vid sina dagliga lastbilskonvojer med varor till Gaza och skulle båtfolket ha något de vill komplettera med så är det bara att höra av sej.
Om de inte har alltför mycket emot egyptier och Egypten så finns det dessutom sedan några veckor en vidöppen dörr mellan Gaza och Egypten vid Rafah.
Är den gränsövergången god nog för gazaborna så borde det väl också duga för Mankell och hans anhang.

Förresten – känner man inte till att gazaborna idag lider så av sitt överflöd (kan vara en lätt överdrift) att de börjat sälja av till egyptierna (ingen överdrift)!

Om det nu i ställer är solidaritet man vill visa med de som röstade på Hamas i Gaza (nåde de som inte gjorde det) så sprutar det strax fram en kaskad av frågor.
Solidariserar man sej med de regelbundet levererade raketerna av olika storleksgrad in över israeliskt territorium?
Solidariserar man sej med Hamas makabra militära uppladdning?
Solidariserar man sej med Hamas ständiga påminnelser om att deras huvudsakliga uppgift är att eliminera Israel tillsammans med dess inbyggare?
Solidariserar man sej med Hamas krav på att få ut alla sina mördare ur israeliska fängelser i utbyte mot den värnpliktige Gilad Shalit som suttit och möglat någonstans i Gaza i fem år?

Jag läste nyss att en båt från USA förutom ett antal vilseförda själar kommer att vara fylld av brev som visar solidaritet med befolkningen i Gaza.
Pluttigt, eller hur?
(Läs ovanstående stycke igen.)

Vad tror de svenskar som tänker ta sjövägen till Gaza egentligen om oss åskådare?
Förstår de inte att de på ett föredömligt sätt förkroppsligar begreppet ’nyttiga idioter’?
Till råga på eländet har de mage att kalla sej intellektuella.
Av en intellektuell person kräver man aningens mer distans till den allmänt förhärskande pop-politiken.

En annan intressant aspekt är symbiosen media/jihadisterna/ de nyttiga idioterna.
Tänk efter – varför är media närvarande på båtarna?
För att berätta för sina läsare hur det var att resa med Ship to Gaza?
Naturligtvis inte.
Media kommer att finnas där för att ytterligare spetsa till detaljerna i den story de redan skrivit.
Tror ni det finns några skribenter eller kommentatorer närvarande som inser det smått löjliga i dessa båtäventyr?
Nej dessa håller sej nogsamt hemma för att informera om sakernas rätta tillstånd enligt de hedersbegrepp varje journalist är skyldig att följa.
De som åker med båtjippot är de som redan lierat sej med och accepterat Hamas utrotningsplan vad gäller Israel.
De får gärna förmedla vilken soppa de vill för i slutändan är det bara deras egen integritet som tar stryk men vad de inte får göra är att kalla detta äventyr för någonting som har med humanitet att göra.
Det är ren spekulation och manipulation, främst med fakta och därefter i sjunkande grad med människors svaghet och vilsenhet i informationsdjungeln.
Vem har rätt och vem har mindre rätt?
Hamas har deklarerat krig mot Israel (alla som hotar mej till livet är i krig med mej) och för krig finns det speciella lagar, även till sjöss.
Sök på Hamas Charter, läs och begrunda men helst inte som sänglektyr eftersom det kan äventyra din välförtjänta nattsömn.
Lycka till med självstudierna.

Ship to Gaza och liknande organisationer är en sliskig förolämpning mot alla med någorlunda kunskaper om situationen.
Man skaffar en båt, ger sej ut på de stora haven i hopp om konfrontationer och andra tvetydiga handlingar som kan förolämpa, degradera och förnedra Israel.
Allt snusk är välkommet.

Båtarna på väg till Gaza handlar faktiskt mindre om Gaza än om Israel, mindre om förnödenheter än om propaganda och mindre om fakta än om ett väldesignat snyftutbrott.
Inser du detta är du på god väg att självständigt ta ställning för fred och frihet och individens ansvar att välja rätt framför fel, gott framför ont och (faktiskt) kärlek framför hat.

Sedan tycker jag nog att notan för hela evenemanget för Israels del bör sändas till anstiftarna.
Israel har nog med sina gamla vanliga terrorister och nu när det blir en extra belastning på den fronten så hör det väl till god ton att göra rätt för sej...

Ship to Gaza är en ack så pinsam historia för folk som har råd att inte ha något nyttigare för sej.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ...

17 kommentarer:

imse sa...

Instämmer. Har skickat massor med kommentarer om spektaklet till mitt fackförbund Vårdförbundet, som deltager i eländet.

Anneli sa...

Hej Gita.

Skönt att vara hemma igen eller hur?

Du skriver som vanligt mycket bra o mitt i prick.

Jag är inte förvånad över våra vänsterjournalister (68:or många av dem), samt "författare" som Mankell mfl, lierar sig med terrorister, det har de alltid gjort. Vad göller just jihadister så är ju dessa deras läromästare. Stalin o Hitler i synnerhet den senare har lärt sig mycket av sina metoder av den halvannat årtusende äldre ideologin islam.

Glöm för alldel inte att ända skälet till att Nationalsocialisterna inte betraktas som socialister är att Stalin motsatte sig det. Olika socialistiska schatteringar är alltid i luven på varandra, precis som ex.vis shia o sunni.

Tomas sa...

Instämmer till fullo, precis som de flesta svenskar.

Gita sa...

Imse -
Det var mitt fackförbund tidigare också som nu dessvärre verkar gravt nedsmittat.
Tack Imse för dina insatser både här och där - du är ett ljus i mörkret (för att nu använda ett kanske uttjatat bildspråk).

Gita sa...

Anneli -
Det är lika roligt varje år att åka till Sverige för att träffa släkt och vänner men det känns oerhört fint att sedan återvända hem. Jo, Israel är faktiskt mitt hem numera även om Sverige alltid finns med i bilden.

Tack Anneli för dina kunskapsrika kommentarer som alltid för resonemanget ytterligare några steg framåt. Hoppas allt är bra på hemmafronten.

Gita sa...

Tomas -
Tack för din kommentar men vet du vad som gjorde mej mest glad? Jo att du tror att de flesta svenskar tycker som du och jag vad gäller båtäventyret.
Jag håller tummarna för att du har rätt.

Anneli sa...

Hej Gita.

Jag håller med Tomas. De flesta svenskar har vanligt sunt bondförstånd. Glöm inte bort att under VK2 så kom inte nazisterna in i Riksdagen ens när det såg ut som att Tyskland skulle segra.

SD kom in men de har ju sina husjudar o påstår sig stödja Israel (vilket stjälper mer än hjälper o det vet de). Men inte alla har genomskådat dem än, men medlemmarna går ur i allt snabbare takt.

Kalle sa...

"För folk som har råd och inte har något nyttigare för sig" roligt sagt.
Det ska du ha cred för enl sonen. Antagligen ett slags beröm.

Visst du har så rätt i allt du säger ! Och jag är glad att jag hittade din blog bland alla vilseförda hjärnor.

Tror inte de inser, att förlängningen av deras engagemang är samma som herr Hitlers.

tobbe sa...

Vet inte riktigt hur jag står i frågan om ship to gaza är inte riktigt insatt i det. Men jag anser att omvärlden bör vara hårdare mot israel. Tex bör inte fler bosättningar tillåtas. Omvärlden skapade denna oreda när staten Israel skapades. Det var ett misstag som inte går att rätta till men vi bör inte låta Israelerna fortsätta med sin statsterrorism. Det är dax att sätt ner foten.

Anonym sa...

Tack för ditt inlägg, dessa Ship to Gaza-idioter kommer bara att ställa till med mer elände i en redan sargad region. Stöder man terrorism före demokrati får dom skylla sig själva.

Nicklas Eriksson sa...

Om du tänker besöka en vän ja, men jag antar att du bara har en vän med raslagar och som skiter på allt vad folkrätt heter?

Jag är glad att det finns "intellektuella" (även om hamnarbetaren Erik Helgesson säkert hade blivit lite upprörd över det epitetet) som vågar sätta fingret på det som är sjukt och fel i världen.

Snyfteriet tycker jag väl mer att det är du och resten av sionostmegafonerna som står för. I vanliga fall hade jag skrivit "klassintresset ljuger aldrig" men här är det frågan om något som faktiskt är fulare än det.

Gita sa...

Kalle –
Skönt att träffa på en person som är självtänkande och som inte bara, av bekvämlighetsskäl, upprepar vad andra sagt. Det där med Hitler är inte populärt att dra fram men hans ande har sin givna plats i dagens hätska debatter.

Gita sa...

Tobbe –
Abbas och hans palestinier sätter ner foten hela tiden - på deras ganska intrikata sätt.
Så snart en lösning på konflikten verkar ligga inom räckhåll så uppfinner palestiniernas ledare nya ursäkter och förbehåll för att slippa förhandla med Israel och på den vägen är det.
Abbas har själv signerat i bl.a. Oslo-avtalet 1993 att allt som har med bosättningarna att göra ska avgöras vid förhandlingsbordet men si det vill han inte kännas vid idag. Han har insett hur enkelt det är att få massorna med sej bara han trycker på rätt knappar.
Så ser den nu ack så välbekanta vägen ut.

Gita sa...

Anonym –
Dina korta rader innehöll fler sanningar än den tjockaste lagbok.
Med sunt förnuft kommer man ganska långt.

Gita sa...

Nicklas Eriksson –
Så fel det kan bli, jag som trodde att båtresenärerna var på väg till sina vänner... i Gaza.
Vad dessa ’intellektuella’ härmed bevisar är att man ska akta sej för att sätta likhetstecken mellan intellektuell och intelligent.
Ibland räcker det inte med att sätta fingret på vad som är fel utan man måste fråga sej varför det är fel – även om det kostar på. Om Hamas inte hade utfört krigshandlingar mot Israel med kuslig regelbundenhet hade situationen naturligtvis varit en annan.
Ett annat intressant faktum är att det i Sverige verkar ha utfärdats ett magnifikt tabu mot att knysta någon som helst kritik mot Hamas. Detta faktum hade varit intressant i sej om det nu inte hade varit så ödesdigert för regionen.

Merlin sa...

tobbe och nicklas - två lögnaktiga judehatare, som nästlat sig in och snabbt avslöjar sin brunröda agenda. Inget värt att bry sig om egentligen.

Merlin sa...

tobbe och nicklas - två lögnaktiga judehatare, som nästlat sig in och snabbt avslöjar sin brunröda agenda. Inget värt att bry sig om egentligen.