10 maj 2011

Det är så tyst


Araber, muslimer – var är ni?
Om ni gått i ide så är det dags att komma ut nu för de arabiska vårkänslorna spirar som aldrig förr.
Det är bara det att vi är några stycken som undrar.

Tycker ni det är som det ska vara när araber mördar andra araber, när muslimer mördar andra muslimer?
Har ni aldrig hört talas om YouTube?

Vi i väst sitter kväll efter kväll och mår rysligt dåligt när vi ser hur regimen i Syrien mördar allt fler av sina egna på ett allt brutalare sätt.
Ser och hör ni ingenting?

Många undrar naturligtvis varför Obama och Nato ger sej på olycksfågeln Gadhafi medan Assad i Syrien tycks ha frisedel?
Namnet Assad betyder lejon på arabiska och det må ljuda både modigt och lite stäppromantiskt men jag undrar om Assad också täcker begreppet ’skrämt, fegt och moraliskt depraverat lejon med mord i blick’?

Kraven på västvärlden stiger att med vilka medel som krävs få detta syriska lejon att lägga av men det naturliga vore väl om ni araber/muslimer tog hand om detta vilddjur själva.
Man kan ju annars falla för tanken att ni inte bryr er.

Varför är ni så tysta, varför går ni inte hem till er blodsbroder och säger till honom att ’enough is enough’, förslagsvis då på arabiska.
Västländerna verkar vara rädda för honom men ni som delar hans syn på – om inte hela världen så åtminstone hur Mellanöstern borde se ut, ni borde väl inte vara rädda för Assad.
Genera er inte för att han är ögonläkare för det har han nog glömt vid det här laget, att vara superdiktator upptar numera all hans tid.

Uppriktigt sagt så förstår jag inte er brist på engagemang.
Är det verkligen så illa att ni inte bryr er?
Är det bara när israelerna stoppar en arab vid en check point för att kolla om hans papper är i ordning som ni skriker er röda i ansiktet, snabbinkallar CNN och sedan författar diverse krior till FN?

Vi i väst förväntar oss att ni nu spottar i nävarna och för en gångs skull står upp för era egna bröder som dagligen och stundligen mördas i drivor av Assad.
Det är faktiskt inget mindre än er förbannade skyldighet.

Många av er var ju högeligen förgrymmade på Obama för att han spillde muslimskt blod när han arkebuserade Bin Laden även om det rörde sej om endast en person.
Möjligen två eller tre.
Assad spiller muslimskt blod från människor räknat i hundratals.
Varje dag.

Gör oss inte besvikna, stoppa Assad – åtminstone av respekt och omtanke om era syriska bröder som nu spiller sitt blod för en dröm om ett bättre liv.
Som sagt – gör oss inte besvikna.
Igen.
Er tystnad har redan gjort oss besvikna alltför länge.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett annat perspektiv:
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24591

Gita sa...

Anonym –
Det finns nog både ett tredje och ett fjärde perspekt också. Ingenting är förutsägbart eller banalt här i Mellanöstern.

Nu var det inte i första hand för att utdöma en syndabock som jag skrev blogginlägget utan för att det just nu händer ruskiga saker i Syrien medan alltför få reagerar och allra minst araberna själva och den muslimska världen. Vad gör t.ex. The Arab League för att få stopp på eländet (vem som nu än bär huvudansvaret?)
Syrien är tyvärr inte en enstaka isolerad händelse. Vi hör om alla dessa bombattacker i Irak, Pakistan och Afganistan m.fl. länder då 10, 25 eller 50 människor dör med kuslig regelbundenhet.
Är det rumsrent för araber att döda andra araber men förenat med typ dödsstraff om en icke arab petar på en arab?

Jag är på intet vis specialist i ämnet och har heller inte ägnat tid åt att studera det. Detta är bara tankar som dök upp helt osökt mitt i det brutala mediabruset.

Din länk var mycket intressant och jag tror att den innehåller en god bit av sanningen. Dessa länder där människorna nu gör uppror är ju oftare ett konglomerat av stammar och familjer än en homogen nation och kriminalitet och religiös frenesi är inga okända företeelser.
Allt detta blir nu ett test för överlevnad.