19 maj 2011

'Älle bälle bi nu är du fri'


Du har säkert använt denna eller någon av alla de andra ramsorna när du och dina kompisar i er grönaste ungdom inte kunde samsas om vem som skulle väljas in i laget.
Nu när Israel sitter mellan två hötappar så får de väl snart börja träna på ’Älle bälle bi.’

Den egyptiske utrikesministern Nabil Elaraby berättade på onsdagen den 18 maj för den italienska tidningen La Republica att när han initierade förbrödningen mellan Fatah och Hamas så gjorde han det med fred i blick.
Tyvärr ser det ut som han glömde att förvissa sej om att förbrödningsparterna själva var med på noterna.

Hamas gamle trotjänare i Gaza, Mahmoud al-Zahar, var samma onsdag mycket klar i sina uttalanden i den palestinska tidningen Al-Quds.
Han bedyrade där att Hamas inte hade förändrats på något vis och avvisade som tidigare alla tankar på förhandlingar med Israel.
Han förklarade dessutom att Hamasfolket i Gaza heller inte gett Abbas någon tillåtelse att förhandla med Israel.
Kan det sägas tydligare?

Det enda som intresserar Hamas är ren och skär terrorism som i deras interna vokabulär kallas ’resistance’, motstånd.
Även de måste ju tänka på sitt levebröd och inte i onödan irritera dessa nyttiga idioter som försörjer dem.
Naturligtvis talar al-Zahar inte om vad som blev Martin Luther Kings signum, motstånd genom icke-våld, utan vad han förordar är mord.
Folkmord - i ju större skala desto bättre.
De sörjer ju som sagt Bin Laden...

Nu står israelerna och river sej i huvudsvålen – vem ska man tro på?
Den egyptiske utrikesministern Elaraby eller Hamas äldste al-Zahar?

Som vanligt får pragmatiken ta över när rim och reson är en bristvara och
’Älle bälle bi nu är du fri’ är inget jag rekommenderar i dessa livsavgörande sammanhang.
Ramsor har sin plats på skolgården men Israel tvingas på grund av uppenbara diskrepanser i motparternas officiella resonemang ofta ta saker och ting i egna händer.
Råkar du inte gilla denna ordning så är du välkommen att själv påverka omständigheterna i en sundare riktning.
Du kan till exempel hjälpa till att avslöja Ship to Gaza som en skröna värdig ’Tusen och en natt’ men varken ramsor eller skrönor har någon plats när vi talar om att göra Mellanöstern till en något bättre plats att leva på.


Jodå jag vet att Obama höll ett tal ikväll och jag lyssnade faktiskt på det från början till slut men man kan väl få fundera över vad han egentligen sa i lugn och ro på sin kammare innan man sprider ut sin visdom över hög som låg.
En glosa har dock redan utkristalliserat sej - ytligt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ...

1 kommentar:

Harry Harrysson sa...

Man undrar om Obongon kommer att få en hel paragraf i framtidens historieböcker med "ännu värre än jordnötsbonden Carter" eller om det blir helt tomt.

Säkerhetsrådet insåg med §242 att Israels stilleståndslinjer österut är totalt oförsvarbara med mindre än två mil mellan havet och den linjen. Som nån ungefär skrev, var det Barry R, att Obongon inte enbart är okunnig och dum, han visar heller ingen som helst förmåga att lära sej något nytt. Hur Tel Aviv ser ut från en raketramp från vad Obongon vill ge till Abbas enligt hans löfte från hans första dag i jobbet syns på första bilden på länk

Obongon vill ha "två länder för två folk" men har inte förklarat hur han tänker flytta alla israeliska araber in under Ramallahs kontroll mot deras vilja - vilket dessutom totalt strider mot 4 Genevekonventionen artikel 49 Population Transfer, som folk brukar beskylla Israel för, helt felaktigt. Talar bl.a. om att tvångsmässigt förflytta folk, Israel har aldrig tvingat nån TILL Judéen/Samarien, däremot FRÅN Sinai och Gaza, vilket väl bryter mot den konventionen. Nå, de kloka får grunna. Men Obongon vill flytta alla israeliska araber till Ramallahstyrt område och 300.000 judar från Judéen/Samarien till ett uppsmällt ghetto omkring Tel Aviv.
Läste just JP om eländet.

Obongon verkar totalt hysterisk - hade han använt lika mycket energi på att bli av med Hamas som Mubarak och Ghaddafi hade han mäjligtvis fått en positiv not i historieböckerna, men..... Han verkar ha karaktären av en brännmanet som försöker lyfta en sten.