06 juni 2010

Skogsdoft


Det kommer att vara total bloggtorka här ca. en månad framöver.
Inte som nu, en partiell sådan.
Orsak - besök i det gamla landet, besök i Sverige.

Jag borde naturligtvis skriva att jag reser hem på besök men det river i raggen och krasar under fotsulorna när jag försöker få fram de orden, trots att det idag är Sveriges Nationaldag.
Visst – Sverige med sina underbara människor, sin natur och sin underbara skogsdoft efter ett regn, står i särklass.
Lite ordning och reda skadar inte heller men sedan kommer det svåra för det har hänt något oförklarligt och oförlåtligt med Sverige, något man aldrig trodde skulle kunna hända.

Sverige har trätt betslet på sej själv och låter sej frivilligt föras fram till islamismens slaktbänk.
Via diverse subtila piruetter faller den ena bastionen efter den andra och nu är det inne att vara så förbenat tolerant att man helt tappat sans och vett och totalt förlorat förmågan att se vad som är orsak och verkan.
Förresten, tolerans är inte rätta ordet, feghet är ett mera adekvat ord.

Ingen törs lyfta på förlåten och kika vad som döljer sej bakom exempelvis röjarbåten Mavi Marmara.
Denna båt seglade glatt mot Gaza efter att ha skaffat sej ’beskyddare’ i höga, säkra och respektabla (!) positioner.
Svenska sådana.
Dror Feiler kan vi lämna därhän men ’the bestseller man’, Henning Mankell, var guld värd.
Han försvarade och försvarar även idag hela det solkiga båtäventyret vilket då rimligen bör betyda att han också försvarar islamistbåten med sina intensioner.
Blod och död åt så många judar som möjligt.
Mankells vapen brukar ju annars vara pennan men numera får vi lägga till både knivar, järnstänger och beslagtagna skjutvapen - vilket han uppenbarligen försvarar (miss)bruket av.

Mankell fortsätter att försvara sina ’bed fellows’ medan Israel fortsätter att försöka försvara sina medborgare.

Låt oss säga att din 3-åriga dotter har en favoritsandlåda i en favoritpark dit hon vill gå och leka så snart möjligheten finns.
Låt oss fortsätta att säga att du ser hur hundskiten ständigt ökar i din dotters favoritsandlåda och att hundtrafiken dit börjar likna rusningstid.
Vad gör du då?
Låtsas att du inte varken sett eller luktat vad som sakta fyller sandlådan eller försöker du stoppa hundtrafiken och i förlängningen – hundskiten.

Jo, jag visste väl vilken din attityd skulle vara för du älskar ju din dotter och du vill inte att hon på något vis ska komma till skada.
Du gör vad du kan och israelerna gör vad de kan för att stoppa rusningstrafiken av raketer, missiler, granater och alla övriga upptänkliga vapen på väg till Gaza.
Ingen annan lär göra jobbet åt dem...

I Sverige är Mankell gud.
Vissa skulle inte tveka att stava Mankell-guden med stort G men det hoppar jag över av sentimentala skäl.
Mankell är trots allt bara ett symptom på vad som händer i riket Sverige men hela soppan gör att det numera känns ganska motbjudande att kalla Sverige ’hem’.
Djupt tragiskt och ännu djupare tragik för landet som skulle ha kunnat vara så fint.
Förutsättningarna fanns men sabbades, den ena efter den andra, av denna torftighet och flagranta brist på civilkurage.

På onsdag åker jag i alla fall till Sverige – låt vara via Turkish Airlines med byte i Istanbul(!) – och ser fram emot att träffa nära och kära och en stor bunt gamla och nya kramgo’a vänner.
När det regnat en stund drar jag på sjöstövlarna för då ska jag ut och dofta mej fram genom de bästa skogarna i världen – de svenska skogarna.

På återhörande.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ...

9 kommentarer:

imse sa...

Hoppas att du får en underbar tid i Sverige!

Gita sa...

Tack, gullunge!

Maggi Haglund sa...

Gita, jag vill önska Dig en skön och trevlig semester i Sverige med nära och kära. Glöm aldrig, att det finns många av oss här, som helhjärtat stöder Israel i allt. Själv har jag börjat undersöka mina möjligheter att kunna åka och stanna i Israel över nästa vinter. Skulle så gärna vilja uppleva landet och dess befolkning på plats. Vi får se hur det går. Jag tillhör inte den judiska tron, utan är en vanlig svensk, m a o född in i statskyrkan, men lutar nog mer mot den Tibitanska buddismen. Hoppas jag skall kunna uppfylla denna min önskan.
Trevlig sommar och ser fram mot att läsa din blog till hösten igen.
Mycket varma hälsningar från Maggi.
Ps. Har nu helt tappat förtroendet och tidigare respekt för Carl Bildt.Ds.

Gita sa...

Hej Maggi –
Tack för vad du skrev.
Jag kan berätta för dej att jag också är en helt vanlig svensk som gifte mej med en jude. Jag har kvar min kristna tro men lever ett judiskt liv här med Shabat och alla andra högtider vilket jag finner mycket både berikande och ”ursprungligt”.
Många kristna gör allt de kan för att förtränga att kristendomen uppstod ur judendomen men ingen kan ändra på detta faktum.
Det är som du ser inte bara judar som inser vilken knepig situation Israel tvingats in i och bland dem (oss) har du en stor uppgift.
Jovisst ska det bli kul att komma till Sverige igen och det verkar som om jag i år har timat det perfekt för jag vill helst komma när syrenerna blommar – vilket de lär göra nu.
Om du kommer hit ska jag visa dej runt på vår kibbuts som är en blandning av jordbruk/apelsiner och hi tech.
Ha en fin sommar och kram på dej.

Maria sa...

"Tolerans är inte rätta ordet" - nej, rätta ordet är underkastelse (islam betyder ju underkastelse).

"..landet som skulle ha kunnat vara så fint. Förutsättningarna fanns men sabbades" av ett parti (socialdemokraterna) som använde Sveriges ekonomiskt fördelaktiga läge under 50- och 60-talet till att göra befolkningen helt beroende av staten (genom att staten lade vantarna på mer än halva BNP), neutralisera föräldrarnas inflytande över barnen samt genomsatte samhället med ett finmaskigt nätverk av formellt opolitiska - men i praktiken socialdemokratiska - organisationer och föreningar.

---

Mankell är extremt till vänster.

Någon skrev (minns inte var jag läste det) att Mankell 1. jämfört Israel med Nazi-Tyskland och 2. ansåg att landet borde avskaffas.

Jag har inte själv sett/läst Mankell framföra detta - men det förvånar mig inte alls, om han har dessa åsikter (mot bakgrund av hans övriga villfarelser).

Gita sa...

Hej Maria -

Trevligt att få en kommentar från en person som har greppet.
Vad du skriver om sossarna är nog inget medelsvensson funderar över vid frukostbordet men är väl värt att vädras. Förmodligen har du rätt men - VAD GÖR VI NU???
Alternativen vid höstens val känns inte helt attraktiva - eller?

Merlin sa...

Tyvärr har islam tagit över med hjälp av satans mördare, som palme och bildt (som nu agerar likt en socialist och islamist), och tyvärr har vi svenskar de politiker vi förtjänar. Detta är en katastrof utan dess like. Först vek man sig för nazityskland, sedan Ryssland och nu islamismen. Snacka om att välja "bra bedfellows"....

Harry Harrysson sa...

En månad har gått, fristen är ute, dags att börja blogga!

En vecka har gått här, så dax också.

Gita sa...

Hej Harry -
Vad otålig du är, kan man inte få landa först.
Föresten så måste jag......
Måste jag verkligen det...?


OK, det kommer snart ett inlägg.