23 februari 2013

Blåmärken och PRJag har aldrig riktigt förstått det där att om någon får ett blåmärke när de är ute och demonstrerar så klagar man.
”Ack detta krig i Syrien som har spräckt våra planer gång på gång.

Jag vet att det är en mänsklig rättighet att demonstrera men det är knappast någon universell skyldighet.
Har man valt att ge sej ut i demonstrationens hetta så får man väl ta situationen som den kommer – man är ju där eftersom man själv valt att vara just där.
’Som man bäddar får man ligga’ sade de gamle.
De enda jag tycker synd om är poliserna för där handlar det ju om arbetsskador.

Obama är på ingång och eftersom palestinierna tycker att deras andel av svarta rubriker varit alltför gles på senare tid så har de vässat knivarna.
Bildligt talat naturligtvis – vad trodde ni?

Inte mycket bättre är det i Egypten där det famösa Tahrir-torget drar CNN med tillhörande folkmassor till sej så snart något inte passar.
Israelerna ja, inte ens av dem har vi kunnat dra några PR-poäng sedan vi duperade FN .”

Så har förmodligen snacket gått i de palestinska korridorerna på senare tid och när nu självaste Obama ska komma så måste de ju ha något att visa upp, något som via honom kommer att ge dem världens odelade sympati samtidigt som syndabocken Israel får ännu en fy-stämpel i baken.
Världens sympati och medföljande antipati mot Israel är palestiniernas eviga livsluft, långt viktigare än medelpalestinierns väl och ve – men det visste ni ju redan.

Nu är goda råd dyra men eftersom det är ont om både tid och fräscha infallsvinklar så dammar de av en gammal käpphäst – fångarna.
De som får sin löning på fredag via EU och Gunilla Carlsson.
Småtjyvar och banditer göre sej inte besvär, endast de som avlivat israeler får del av denna bonus.

Alltså började en del fångar matvägra vilket naturligtvis står dem fritt och parallellt med detta utgick ett påbud till palestinier av rätt ålder och kön att ge sej ut och ställa till största möjliga oreda – vilket också skett.
Under torsdagen och fredagen har dessa yrkesdemonstranter från när och fjärran kastat stenblock, rullat iväg brinnande däck och kastat Molotov-cocktails omkring sej.
Hela Västbanken pyrde, allt enligt order.

Idag har några av de matvägrande fångarna flyttats till sjukhus för de mådde inte sådär rysligt bra...
Vore det inte enklare om de klämt ner en ostsmörgås tillsammans med ett rejält glas 3% mjölk - men när jag tänker efter så var de förmodligen bara ute efter lite miljöombyte.

Detta kommer antagligen att fortsätta tills Obama består Israel med den äran och då tvingas han förmodligen att säga usch och fy till israelerna medan palestinierna ler i mjugg.
Allt enligt politiska spelregler på hög nivå.

Om det allra mest underbara skulle hända att någon av matvägrarna dör skulle det bli full pott men även lite blåmärken har en förmåga att ge PR-poäng.
PR-poäng den palestinska själen så hett åtrår.

Kom igen nu då, stenblocken väntar...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ...

1 kommentar:

Harry Harrysson sa...

En av Abbas terrorister har - efter att ha attackerat israeliska unga soldater och skadats - blivit blixttransporterad till lyxsjukhus i Jerusalem eftersom han inte hade överlevt ett palestinskt sjukhus.

Vad får Israel i gengäld i svenska media huh?

Många israeliska skattebetalare är förstås arga.

"Moderata" Abbas kör hat-tåget vidare, den arabiska ligan lovade honom $100 miljoner i månaden för nåt halvår sen, inte en tia har kommit. Självklart kommer Sverige in, "det är ju synd om dom"..... Mycket mer än om svenska socialbidragstagare.

Den förödande mängden Facebooksgrupper som ägnar sig åt hatpropaganda mot den svenska regeringen är det lätt att förstå.?